Τελικά, σε ημέρες κρίσης, δεν χρειάζεται κανείς να πηγαίνει σε πλαστικούς χειρουργούς για να σβήσει τις ρυτίδες
του. Οι ειδικοί αποφαίνονται τώρα ότι το σεξ μπορεί να λειτουργήσει και σαν φυσικό κολλαγόνο ή σαν μπότοξ!

Ειδικότερα, ερευνητές αποκάλυψαν ότι το συχνό και ποιοτικό σεξ μπορεί να σβήσει έως και πέντε χρόνια από το πρόσωπο, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημεία του σώματος που προδίδει την ηλικία. Ρυτίδες, ακμή, θαμπό ή ξηρό δέρμα εξαλείφονται χάρη στην ενδορφίνη, μια ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια των ερωτικών συνευρέσεων.

 

sleeping_hug_4yourhealth.gr_medical_catalog_iatrikos_katalogos

 

Ο δρ David Weeks, Βρετανός σύμβουλος-κλινικός ψυχολόγος στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου, ισχυρίζεται ότι το συχνό σεξ μπορεί να σας κάνει να δείχνετε νεότεροι.
Σε μελέτη που πραγματοποίησε διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες με ενεργό σεξουαλική ζωή έδειχναν πέντε με επτά χρόνια νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία.

Προκειμένου να επιβεβαιώσει τις θεωρίες του, ο Weeks αφιέρωσε μία ολόκληρη δεκαετία παίρνοντας συνεντεύξεις από άνδρες και γυναίκες αναφορικά με τη σεξουαλική τους ζωή.
Ετσι ανακάλυψε ότι εκείνοι που έδειχναν νεότεροι από την ηλικία τους ήταν όσοι έκαναν σεξ κατά μέσον όρο τρεις φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον δρα Weeks, η ικανοποίηση που εισπράττει κανείς από τη σεξουαλική πράξη είναι σημαντικός παράγοντας στη διατήρηση της νεότητας. Οσον αφορά τη συχνότητα, ο ειδικός προτείνει τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα σεξ για όσους θέλουν να παραμείνουν νέοι.

 

 

Πηγή: enet.gr
Επιμέλεια: 4yourhealth.gr

 

 

Ο πληρέστερος ιατρικός κατάλογος υγείας και ευεξίας

ο πληρεστερος ιατρικος καταλογος υγειας & ευεξιας
o pliresteros katalogos ygeias igeias kai eyeksias evexias eveksias medical catalog

Ο σχολιασμός είναι ανενεργός